Week van Gebed 2020 (20 t/m 24 januari) Vespers om 19.00 uur.

Week van Gebed 2020

‘Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2020 plaats van 19 tot en met 26 januari. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Malta. Ook in Emmeloord zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is hartelijk welkom.

Het thema ‘Buitengewoon’ ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd.

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken en MissieNederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. De organisaties ontwikkelden materialen voor kerken en christenen, om invulling te geven aan het thema ‘Buitengewoon’. Zo is er een gebedsboekje met dagelijkse overdenkingen en gebedspunten en zijn er varianten beschikbaar voor kinderen en tieners. Meer informatie hierover is te vinden op www.weekvangebed.nl

De gebedssamenkomsten in Emmeloord vinden plaats van maandag tot en met vrijdag, iedere dag in een andere kerk en door andere voorgangers. De samenkomsten beginnen telkens om 19.00 uur en duren ongeveer drie kwartier.

ma. 20 januari: Doopsgezinde kerk, Smeden 2; voorgangers: Barbera Yntema (DG) en Conny Aalbersberg (PGE)

di. 21 januari: Nieuw Apostolische Kerk, De Dolomieten 2; voorgangers: Cedric Hulleman (NAK) en Heidi Kramer (PGE)

wo. 22 januari: RK-kerk, Pastoor Koopmansplein 1; voorgangers: Wiebe Mulder (RK) en Ellen Steenbergen (LdH)

do. 23 januari: De Hoeksteen, Nagelerstraat 2; voorgangers: Bram Hofland (CGK) en Erik van Duyl (Bapt.)

vr. 24 januari: De Rank, Abelenlaan 2; voorgangers: Sjaak Biewenga (NGK) en Arco Haak (Ger.K.Vrijgemaakt)